Kindernevendienst

De kindernevendienst is voor kinderen van de groepen 1 t/m 5 van de basisschool. In de kerkdienst gaan zij samen met een van de kindernevendienstleidsters na het kinderlied nog vóór de preek naar de zalen achter de kerk. Daar wordt er gebeden, een Bijbelverhaal verteld, een kleurplaat of werkje gemaakt en er worden liedjes gezongen. Na de preek worden de kinderen door de ouderling weer opgehaald. Door de kindernevendienst krijgen de kinderen het evangelie mee op een manier die voor hen te begrijpen is. Het evangelie is juist ook voor hen, want Jezus zei: “Laat de kinderen tot Mij komen!”
Op de kindernevendienst gebruiken wij de methode Vertel het maar voor het vertellen van een Bijbelverhaal en voor het gebruiken van de werkjes. Vertel het maar is een stichting die materiaal voor de kindernevendienst ontwikkelt, veel kerken maken er gebruik van, vooral de Christelijk Gereformeerde Kerken. Kijk voor het werk van deze stichting ook op www.vertelhetmaar.nl.
In de zomervakantie wordt er een kindernevendienststop ingelast.